Workshops

Op het Werkfestival waren de hele dag gratis workshops te volgen die je helpen in jouw zoektocht naar dé baan. Je kon één maar natuurlijk ook meerdere workshops volgen.

Workshop 1 – Cv-check

Binnen 20 seconden beslist een werkgever of de persoon achter het cv geschikt is voor de functie. Een persoonlijk en modern cv vergroot je kans op het vinden van een goede baan. Overtuig je toekomstige werkgever en laat je cv checken door een ervaren professional! Waar liggen je competenties en kwaliteiten en wat maakt jou uniek op de arbeidsmarkt?

 

Workshop 2 – Netwerken kun je leren. (Want ook jij bent te leuk om in een brief te verpakken).

Tijdens deze workshop staat zowel je actieve als non-actieve netwerk centraal en breng je snel in kaart waar je kansen en mogelijkheden liggen op de arbeidsmarkt. Onder het motto ‘netwerken kun je leren’, krijg je concrete tips om proactief je netwerk aan te boren en leer je hoe je dit netwerk als jouw ambassadeur kunt laten werken.

 

Workshop 3 – Video-cv

Je hebt natuurlijk een fantastisch cv en een prachtige brief maar toch word je niet uitgenodigd voor een gesprek. Tijd voor een andere aanpak waarmee je meer van jezelf laat zien! Een video-cv kan voor een werkgever een extra stimulans zijn om je uit te nodigen. Ga in de spotlight staan en vertel de camera, en daarmee de kijker, wat jouw kwaliteiten zijn. Laat de wereld zien wat jij in huis hebt!

 

Workshop 4 – Elevatorpitch

Stap in de elevator en vertel in 60 seconden waar jij voor staat! Trek de aandacht met een sprankelende binnenkomer. Vertel vervolgens wie je bent, wat je wilt en waar je kracht ligt. Natuurlijk vertel je enthousiast en overtuigend want als jij jezelf niet gelooft, dan doet niemand het! Na deze workshop heb jij een indrukwekkend, mondeling visitekaartje! 

 

Workshop 5 – Toe naar ander werk

Een nieuwe baan vraagt om nieuwe inzichten. Wat is jouw ambitie? Waar zet jij je wekker voor? Denk out-of-the-box over dé baan voor jou! Buiten de gebaande paden is nog zoveel te ontdekken en deze workshop helpt je daarbij. Wees de regisseur van je eigen carrière: dromen, durven, doen!

 

Workshop 6 – Kleur- en stijladvies

Kleuren en kleren maken de man en de vrouw! Wat zou het fijn zijn als je precies wist welke kleuren het mooiste in jou naar boven halen. Welke details het verschil maken. En welke stijl echt laat zien wie je bent. Deze workshop verbindt je binnenkant met je buitenkant en geeft je bruikbare adviezen om energiek en overtuigend voor de dag te komen. Zo voel je je sterker en straal je professionaliteit uit!

 

Workshop 7 - Zelfstandig ondernemerschap

Laat je in deze workshop informeren over de kansen en mogelijkheden om als ZZP’er aan de slag te gaan. Wat is hier voor nodig, wat moet je kunnen en wat moet je regelen? Heb jij het in je om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan?

 

Workshop 8 – Communicatie

Communicatie vormt het fundament van ieder succesvol traject naar een nieuwe baan. Word je bewust van de verbale en non-verbale elementen die horen bij een succesvol sollicitatietraject. Laat zien wie je bent en vertel wat je in huis hebt!